Ingredienten:
250 gram bloem
3 gram bakpoeder
5 gram kaneel
20 gram gemalen kruidnagel
2 gram kardemom
1 gram gemberpoeder
125 gram boter
125 gram bruine basterdsuiker
50 gram schenkstroop
3 gram zout.
Bereidingswijze:
- Zeef de bloem met het bakpoeder en de kruiden in een kom.
- Verwarm de boter met de basterdsuiker, de stroop en het zout al roerend in een steelpan tot
ongeveer 45 C tot alles is gesmolten.
- Schenk dit bij de bloemmassa en roer alles goed door elkaar tot een glad deeg ontstaat.
- Laat dit op een koele plaats een paar uur opstijven.
- Rol het deeg uit tot een lap van � cm dikte en steek hier bijvoorbeeld met een appelboor of
met de achterkant van een spuitmondje gelijkmatige mopjes uit.
- Leg deze op een beboterde bakplaat en schuif die ongeveer 15 minuten midden in een matig
warme oven (circa 180 �C).
- Neem de pepernoten van het bakblik en laat ze afkoelen.
maandag 30 november 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten